ANSLAGSTAVLA


Kriminalvården i Värmland av Jan Gustavsson

Av Jan Gustavsson

  • Träffar: 59

Ankomsten av Malin Edgren

Boksläpp 16/-3 2024

Den 16 mars är det äntligen dags att fira releasen av Ankomsten, del 1 i min nya (hög)spänningsserie för mellanstadiekids (och uppåt).
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
I det lilla samhället Storvik pågår mystiska saker under den lugna ytan. Det märker elvaårige Yrjö och hans lillasyster Tina när mamma och pappa tvingar familjen att flytta dit. Det ryktas om barn som försvinner spårlöst och olagliga experiment. Och barnens nya granne spionerar helt klart på dem, frågan är bara varför. Tillsammans med de nya kompisarna Simon och Jamila börjar syskonen gräva efter sanningen, och det är då det blir farligt på riktigt.
Ankomsten är den spännande första delen i en urban sci-fiberättelse om mod, samarbete och att hitta sin egen inre superhjälte.
Ges ut av @b.wahlstroms
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
Du är välkommen att fira releasen av Ankomsten i Karlstad tillsammans med mig! Jag bjuder på ett kortare boksamtal tillsammans med min lektör Maria Berglund på @litteraturbyran.se , böcker till försäljning och signering och förstås något gott att skåla med för både stora och små! 🥳😘📚
Kicka igång första mellofria/mellolösa 🤷‍♀️😉lördagskvällen på evigheter tillsammans med oss i loungen på @scandic.karlstadcity kl 16-17

 

  • Träffar: 70

Chateau vid vägens slut av Jessica Eriksson och Stefan Holm

Ellinor Carpentier har bott i Paris i hela sitt liv. När hennes svenska mamma går bort bestämmer hon sig för att börja om i Sverige, och väl där får hon veta att hon ärvt ett hus i Värmland. Hon kan absolut inte se sig själv i ett hus på landet, så hon anlitar den karismatiske mäklaren Andres Williamsson, som ivrigt tar sig an uppdraget att sälja. Men så snart Ellinor får se den förfallna egendomen blir hon förälskad. Huset är, i hennes ögon, ett château! Hon tänker om och vill i stället renovera och bilda ett konstnärskollektiv. Till sin hjälp tar hon den lite blyge men hängivne snickaren Felix Gustavsson.Samtidigt som huset återfår sin forna glans spirar kärleken mellan Andres och Ellinor. Men oväntad konkurrens om Ellinors hjärta komplicerar allt.

  • Träffar: 95

Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar av Birgitta Renström Linde

 Så stod han bara där, berättade Olga. Hon hade aldrig sett mannen förut, ändå förstod hon i detta ögonblick att hon ville dela sitt liv med honom.

Händelsen är upprinnelsen till romanen Maken till Olga – Om fasta band och brustna trådar. Detta förälskelsens ögonblick inträffade år 1913 då den unge rallaren Johan från Trönö i Hälsingland stod utanför dörren till Olgas hem, en arbetarbostad i Skoghall i Värmland. Hon var 20 år och han var 24.

Vem var då Johan och vem var Olga? Hur var det möjligt att de två kunde mötas trots olikheter och avstånd? Vad förenade dem och vad höll dem samman? Vilka vad deras livsmål, hur blev deras liv och hur såg deras sammanhang ut?

  • Träffar: 116

Värmländska FörfattarSällskapet (VFS), c/o Jessica Eriksson, Kasernhöjden 13A, 653 39 Karlstad, 070-7705159, Orgnr. 872400-4299, PlusGiro 430037-2, Bankgiro 419-0112.  Avgift 200 kronor.  Epostadress: medlem@varmlandskaforfattarsallskapet.se