Medlemmar

 

Portrtt Robert skalad

Robert Halvarsson ny ordförande
Jag skriver mest hela tiden. Det blir en hel del poesi och noveller. De skrivs såväl under träd med block och penna, till hastigt hopknåpade ord på bussen eller framför skrivbordet i hemmets trygga vrå. Till vardags arbetar jag som politisk sekreterare och har min bakgrund i journalistik och kooperativt företagande.
Att få fler människor att våga skriva är en personlig mission


Styrelse: Robert Halvarsson, Eva Lundqvist, Jiyan Behzozy, Elisabeth Björkman, Kristina Myhrman-Lång, Karin Kaj Branzell, Emma Trobeck, Anders Borgström Jan Gustavsson.
Adjungerad, Hans Kleine

Medlemmar
Författarporträtt hos Föreningen Värmlandslitterartur
Författarporträtt

 • Ismael Ataria

  Ismael Ataria är poet och spoken word-artist. I hans poesi möts ljus,
  mörker, allvar och humor. Ismael har bland annat uppträtt på Dramaten
  och tillsammans med Västanå Teater. Han har givit ut både böcker och
  skivor och mottagit Landstinget Värmlands Fröding Stipendium.
  www.ismaelataria.se

 • Väntande

 • Väntade

 • Gunnar Odhner

  Gunnar Odhner född 1942, boende i Högboda. Har skrivit ett tjugotal böcker på olika förlag, poesi, noveller, romaner, men också filosofiska texter. En bok är utgiven i USA med titeln Darwin’s Incomplete Idea, Vernon Press. Min grundtanke hämtar jag från Wittgenstein: ”Vad som hör till världens väsen kan språket inte uttrycka.”

 • Lisa Ernvik

  Jag heter Lisa Ernvik och jag är en ganska ny medlem i Värmländska Författarsällskapet. Jag skriver främst dikter med andliga budskap. Jag finns även på instagram under användarnamnet @lisaernvik. Jag vill förmedla en andlig inriktning och jag vill ta vårt medvetande till en högre nivå.
 • Sofia Sköld

  Sofia Sköld är fyrbarnsmamma, fotograf
  och författare. Skriver gärna poesi,
  noveller och allra helst barnböcker.
  Är utgiven av Idus Förlag med titlarna
  "Signes mamma är rädd för allting” (2022)
  och ”Är det Kickis fel?” (2023) samt har
  en ytterligare barnbok som ges ut under
  våren 2023.

foto Sandra Albertus

Sandra Albertus

Jag har alltid skrivit. Dikter, berättelser, pjäser, musikaler och musik. Som ung tänkte jag bli journalist, men musikintresset gjorde att jag blev kyrkomusiker och musiklärare. I mitt musikskapande förenas ord och toner till sånger och cirkeln är sluten.

 

 

..

.

 

Malin Edgren

Malin Edgren (f. 1976) är civilekonom och utredare med erfarenheter från statlig och kommunal sektor. Hon är sedan många år krönikör för tidskriften LIV .Utgiven Jag gör vad som helst. och i antologin Vi som såg dem komma
www.malinedgren.se 

foto Louise Alvarsson

Louise Alvarsson

Journalist, skribent och projektledare Värmland skriver

 

 

 

 

 

..

 

 

Ulrika Grenegård

Uppvuxen på Moholms gård utanför Karlstad. Bor numera på Råtorp. Gymnasielärare i svenska, historia och religion.
Debuterade 2016 med ungdomsromanen UTANFÖR LINJEN som erhöll hederspriset i kategorin " bästa debut" utdelat av Föreningen värmlandslitteratur. Har därefter skrivit och illustrerat ytterligare några böcker för barn och unga. 
Facebook: eneida böcker och konst 
Hemsida: www.eneidaforlag.se

Karin (Kaj) Branzell

Jag har fått några böcker publicerade och dessa har olika genrer; dokumentär, släktforskning, feelgood och relationsdrama
Min senaste bok, relationsdramat ”När första stenen fallit”, utgiven av Bokförlaget Mormor publicerades den 15 maj i år.Hemsida www.facebook.com/kajbranzellforfattare

 

  

 

 

 

 

 

 Gunilla Cedmar

Jag jobbar med konceptkonst. Dvs gestaltar den text jag vill förmedla, mest i tredimensionella objekt. Jag föreläser om Konst&Tro. Min drivkraft är att jag inte kan låta bli.
Välkommen till min hemsida www.cedmar.seMartin Bärjed

Jag är en f.d. flottningsarbetare, journalist med uppdrag Värmlands landsbygd, musiker m.m. som vänt blicken åter mot skrivandets värld. Jag har också hunnit med att bli legitimerad psykolog, och verksam som arbetspsykolog får jag väl lov att tro att jag slutligen väglett mig själv rätt ...
2017 debuterade jag med ”Saga från ett skogsbryn – Rotskott” på Visto förlag. I december 2018 utkom den fritt stående fortsättningen, ”Saga från ett skogsbryn – Vådeld”. Trilogin avslutades på försommaren 2020 med ”Saga från ett skogsbryn – Återväxt”.
Saga från ett skogsbryn

 

Värmländska FörfattarSällskapet (VFS), c/o Jessica Eriksson, Kasernhöjden 13A, 653 39 Karlstad, 070-7705159, Orgnr. 872400-4299, PlusGiro 430037-2, Bankgiro 419-0112.  Avgift 200 kronor.  Epostadress: medlem@varmlandskaforfattarsallskapet.se