Medlemmar

 Jessica Eriksson ny ordförande

Skrivande och böcker har alltid varit viktiga delar av mitt liv, både i yrkeslivet och privat. Jag älskar att genom bokstäver och ord förmedla berättelser och väcka någonting inom läsarna. På senaste tiden har jag upptäckt glädjen att skriva tillsammans. Jag och Stefan Holm har flera olika skrivprojekt ihop, vilket innebär att jag ägnar mig åt textskapande i någon form i princip varje ledig stund.

 

Vid sidan av att skriva tycker jag om föreningslivet och har sedan jag var åtta år ingått i olika styrelser, först inom barn- och ungdomsföreningar och sedan inom såväl olika idrotts- och kulturföreningar som i bostadsrättsföreningar och liknande. Jag brinner särskilt mycket för Värmländska Författarsällskapet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och alla medlemmar utveckla föreningen ytterligare under de kommande åren.

 

 • -

 

Jessica Eriksson doktorerade i nordiska språk med språkhistorisk inriktning vid Uppsala universitetet 2004, har en anställning som lektor i svenska språket vid Karlstads universitet sedan 2008 och är numera dekan för lärarutbildningsnämnden. Hon har huvudsakligen forskat om kvinnors privata skrivande av texter som dagböcker och brev under 1700- och 1800-talen, men har även intresserat sig för forskning om runor och inom fornnordisk mytologi. Jessica har en bakgrund som ämneslärare på gymnasiet i svenska och psykologi.

Skrivande har alltid varit en viktig del i Jessicas liv och just nu läser hon, vid sidan av sitt arbete, Kreativt skrivande med konstnärlig inriktning vid Linnéuniversitetet. Hon har tidigare även gått den ettåriga manuskursen vid Österlens folkhögskola. Förutom det vetenskapliga skrivandet har hon skrivit flera läroböcker inom språk och grammatik samt barnböcker och noveller. Tillsammans med Stefan Holm, som hon har ett förhållande med, har hon skrivit barnboken Zombien i kombin (Pug förlag), ett femtontal noveller inom romance och feelgood för olika förlag, kortromanen Innan himlen faller (Everlasting Publisher), romanen Människor som hör ihop (Everlasting Publisher) samt audioserien Dessa tankar på dig och ytterligare tio fristående audioavsnitt för BlancheStories.

Jessica kommer ursprungligen från Eskilstuna men är numera bosatt i Karlstad.Styrelse: Jessica Eriksson, Eva Lundqvist, Elisabeth Björkman, Frida Gråsjö, Josefin Berger, Annika Westerholm. Kristina Myhrman-Lång, Anders Borgström .
Adjungerade: Kaj Branzell, Peter Olausson, Elisabet Thornberg

Medlemmar
Författarporträtt hos föreningen Värmlandslitteratur
Författarporträtt

 • Ismael Ataria

  Ismael Ataria är poet och spoken word-artist. I hans poesi möts ljus,
  mörker, allvar och humor. Ismael har bland annat uppträtt på Dramaten
  och tillsammans med Västanå Teater. Han har givit ut både böcker och
  skivor och mottagit Landstinget Värmlands Fröding Stipendium.
  www.ismaelataria.se

 • Jessica Eriksson

 • Stefan Holm

  Jag heter Stefan Holm och är född och uppväxt i Forshaga två mil norr om Karlstad. Mest känd är jag väl rimligtvis för min karriär som höjdhoppare som vi inte behöver fördjupa oss närmare i här och nu.

    
     Läsande och skrivande har alltid legat mig varmt om hjärtat och genom åren har läsandet gjort att jag recenserat böcker både på min egen, saligen insomnande, hemsida (www.scholm.com) och i samband med de krönikor jag under nästan 10 år skrev i Värmlands Folkblad. 2009-10 satt jag dessutom i Augustprisjuryn för årets skönlitterära bok.

      Skrivandet har genom åren resulterat i böcker av skiftande karaktär. Redan 2005 släppte jag, tillsammans med fotografen, Mikael Solebris ”En av 12” som är historien om det sista halvåret inför OS-guldet i Aten 2004, boken gavs ut på eget förlag. Samma år släppte Wahlström & Widstrand ”Stefan Holm höjdhoppare” som jag skrev tillsammans med Christian Augustsson, min mentale coach under höjdhoppskarriären och doktor i Idrottsvetenskap vid Karlstads universitet.

  Jag skriver tillsammans med tllsammans med Jessica Eriksson, som jag är förlovad med. Jag har skrivit barnboken Zombien i kombin (Pug förlag), ett femtontal noveller inom romance och feelgood för olika förlag, kortromanen Innan himlen faller (Everlasting Publisher), romanen Människor som hör ihop (Everlasting Publisher) samt audioserien Dessa tankar på dig och ytterligare tio fristående audioavsnitt för BlancheStories.

 • Gunnar Odhner

  Gunnar Odhner född 1942, boende i Högboda. Har skrivit ett tjugotal böcker på olika förlag, poesi, noveller, romaner, men också filosofiska texter. En bok är utgiven i USA med titeln Darwin’s Incomplete Idea, Vernon Press. Min grundtanke hämtar jag från Wittgenstein: ”Vad som hör till världens väsen kan språket inte uttrycka.”

 • Lisa Ernvik

  Jag heter Lisa Ernvik och jag är en ganska ny medlem i Värmländska Författarsällskapet. Jag skriver främst dikter med andliga budskap. Jag finns även på instagram under användarnamnet @lisaernvik. Jag vill förmedla en andlig inriktning och jag vill ta vårt medvetande till en högre nivå.
 • Sofia Sköld

  Sofia Sköld är fyrbarnsmamma, fotograf
  och författare. Skriver gärna poesi,
  noveller och allra helst barnböcker.
  Är utgiven av Idus Förlag med titlarna
  "Signes mamma är rädd för allting” (2022)
  och ”Är det Kickis fel?” (2023) samt har
  en ytterligare barnbok som ges ut under
  våren 2023.

foto Sandra Albertus

Sandra Albertus

Jag har alltid skrivit. Dikter, berättelser, pjäser, musikaler och musik. Som ung tänkte jag bli journalist, men musikintresset gjorde att jag blev kyrkomusiker och musiklärare. I mitt musikskapande förenas ord och toner till sånger och cirkeln är sluten.

 

 

..

.

 

Malin Edgren

Malin Edgren (f. 1976) är civilekonom och utredare med erfarenheter från statlig och kommunal sektor. Hon är sedan många år krönikör för tidskriften LIV .Utgiven Jag gör vad som helst. och i antologin Vi som såg dem komma
www.malinedgren.se 

foto Louise Alvarsson

Louise Alvarsson

Journalist, skribent och projektledare Värmland skriver

 

 

 

 

 

..

 

 

Ulrika Grenegård

Uppvuxen på Moholms gård utanför Karlstad. Bor numera på Råtorp. Gymnasielärare i svenska, historia och religion.
Debuterade 2016 med ungdomsromanen UTANFÖR LINJEN som erhöll hederspriset i kategorin " bästa debut" utdelat av Föreningen värmlandslitteratur. Har därefter skrivit och illustrerat ytterligare några böcker för barn och unga. 
Facebook: eneida böcker och konst 
Hemsida: www.eneidaforlag.se

Karin (Kaj) Branzell

Jag har fått några böcker publicerade och dessa har olika genrer; dokumentär, släktforskning, feelgood och relationsdrama
Min senaste bok, relationsdramat ”När första stenen fallit”, utgiven av Bokförlaget Mormor publicerades den 15 maj i år.Hemsida www.facebook.com/kajbranzellforfattare

 

  

 

 

 

 

 

 Gunilla Cedmar

Jag jobbar med konceptkonst. Dvs gestaltar den text jag vill förmedla, mest i tredimensionella objekt. Jag föreläser om Konst&Tro. Min drivkraft är att jag inte kan låta bli.
Välkommen till min hemsida www.cedmar.seMartin Bärjed

Jag är en f.d. flottningsarbetare, journalist med uppdrag Värmlands landsbygd, musiker m.m. som vänt blicken åter mot skrivandets värld. Jag har också hunnit med att bli legitimerad psykolog, och verksam som arbetspsykolog får jag väl lov att tro att jag slutligen väglett mig själv rätt ...
2017 debuterade jag med ”Saga från ett skogsbryn – Rotskott” på Visto förlag. I december 2018 utkom den fritt stående fortsättningen, ”Saga från ett skogsbryn – Vådeld”. Trilogin avslutades på försommaren 2020 med ”Saga från ett skogsbryn – Återväxt”.
Saga från ett skogsbryn

 

Värmländska FörfattarSällskapet (VFS), c/o Jessica Eriksson, Kasernhöjden 13A, 653 39 Karlstad, 070-7705159, Orgnr. 872400-4299, PlusGiro 430037-2, Bankgiro 419-0112.  Avgift 200 kronor.  Epostadress: medlem@varmlandskaforfattarsallskapet.se